U bent hier: Home / Toelichting op de thesaurus / Handleiding gebruik AAT (2000)

Handleiding gebruik AAT (2000)

Hier kunt u de digitale versie (PDF) van de 'Handleiding bij het gebruik van de Art & Architecture Thesaurus' downloaden. In deze geïllustreerde uitgave van de Nederlandse Museumvereniging uit 2000 wordt uitgebreid aandacht besteed aan de structuur en inhoud van de AAT.
In deel twee van de handleiding wordt ingegaan op de praktijk van het toegankelijk maken van objectgegevens met behulp van de AAT. Bijvoorbeeld door het op een juiste manier toekennen van object-, materiaal- en techniektrefwoorden.Sommige paragrafen in deze uitgave zijn ietwat gedateerd. De ontwikkeling heeft de afgelopen jaren niet stil gestaan. De structuur van de AAT heeft hier en daar wijzigingen ondergaan: zo heeft de AAT tegenwoordig een polyhi├źrarchische structuur. Wat betekent dat concepten meerdere 'broader terms' kunnen hebben.
De handleiding biedt echter nog altijd een aantal uitstekende voorbeelden uit de museale praktijk die het gebruik van de AAT inzichtelijk maken.

U kunt de handzame en mooi vormgeven papieren versie van de handleiding nog bestellen (zolang voorraad strekt) bij Bureau AAT en de Museumvereniging.

Print pagina http://website.aat-ned.nl/toelichting-op-de-aat/handleiding-aat-2000